Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Γράφημα των πυθαγορειων μουσικών συχνοτήτων


ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΩΝ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΩΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΙ ΜΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝIKOY ΞΕΝΑΚΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΚΑΤ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΔΑΚΟΓΛΟΥ.




Η ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ είναι ένα νέο εντελώς πρωτότυπο παγκόσμια μουσικό σύστημα (σχέδιο δομής μουσικής σύνθεσης) και μία παγκόσμια συνθετικά δομική καινοτομία τρόπου συστήματος σύνθεσης.
Πρόκειται για την ολοκλήρωση ακριβώς του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος που για την επίτευξή του, πολλοί μεγάλοι συνθέτες του αιώνα που μόλις πρόσφατα πέρασε τόλμησαν, άλλοι καινοτόμησαν, άλλοι όχι, άλλοι ερεύνησαν, πειραματίστηκαν, ενώ άλλοι ακόμα ερευνούν και πειραματίζονται για τον κοινό σκοπό, για μία παγκόσμια δηλαδή μουσική γλώσσα.
Τώρα, με την παρουσίαση της ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και με το γεγονός δημοσιοποίησή της, αυτό το τεράστιο πια κεφάλαιο κλείνει οριστικά και αισιόδοξα για όλους μας, μιας και η παγκόσμια μουσική γλώσσα επιτεύχθηκε και ανοίγει μπροστά μας ένα άλλο κεφάλαιο, πιο μεγάλο και πιο δύσκολο, ο δρόμος που κάθε επιστήμη αυτόνομα ή ενωτικά πρέπει να ακολουθήσει. Έχουμε μία διαπίστωση σημαντικότατη, θέλουμε δεν θέλουμε, αργά ή γρήγορα, θα μπούμε μέσα στα μυστήρια των αριθμών και των περίεργων παραστάσεων και σχημάτων.
Αυτό τον σπουδαιότατο ακριβώς και πρωτεύοντα ρόλο έχει να παίξει η
ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ και η διαφοροεκδηλούμενη ΑΝΤΙ - ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ,που θα βοηθήσει τον άνθρωπο, παράγωγο της ύλης, να μάθει τα μυστικά της γεννήτρας και τροφού του και φυσικά τα μυστικά του αντιθέτου.
Είναι γνωστό πια σήμερα και γενικά αποδεκτό απ' όλο τον κόσμο, ότι χρειάζεται η επιστήμη μία εκ βάθρων ανανέωση ή ανακαίνιση των γνώσεών της, για την απόκτηση νέων μέσων, προς εκπλήρωση του σκοπού της. Σ' αυτή την ανακαίνιση βοηθά η συγγραφή αυτού του
e-book για τη μετάδοση των γνώσεων μέσα από την έρευνα της μουσικής επιστήμης, με αφετηρία σ' αυτό το ταξίδι των κρυφών και άρρητων Συμπαντικών γνώσεων, την ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ και τελικό σταθμό την ΑΝΤΙ - ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, που οι φθόγγοι τους, καθημερινά από καταβολής κόσμου μας συνεπαίρνουν!.
Μιας τέτοιας διάστασης συγγραφικό έργο, μουσικής έρευνας, μελέτης και απόδειξης, που αφορά την ανθρώπινη υπόσταση και ύπαρξη σ' ένα ουσιαστικότερο εξελικτικό γίγνεσθαι της παν - Δημιουργίας, παύει να είναι μια προσωπική υπόθεση ενός συγγραφέα ή μιας ομάδας ατόμων, ειδικών ή μη, αλλά είναι υπόθεση όλων μας ανεξαιρέτως των ανθρωπίνων υπάρξεων και χρειάζεται, η άνευ όρων συμβολή και συμμετοχή μας για το σκοπό αυτό!

Πηγή:[youtube.com, vernalmusic.com]

1 σχόλιο: